Scheur grotere basilicumblaadjes in kleinere stukjes. Rijg de mozzarellabolletjes, basilicumblaadjes en snoeptomaatjes aan de partyprikkers. Doe de prikkers in een kommetje en zet op de plank. Leg de sweet peppers op een borrelplank. Doe de olijven in een kommetje en zet op de plank. Leg de verschillende vleeswaren er bij.
Garneer de borrelplank met de rucola en besprenkel met de olie. Zet de kommetjes met olijven en mozzarella-basilicum-tomaatspiesjes erbij of erop.
Italiaanse borrelplank
Nodig: een mooie borrelplank. En verder... allemaal lekkers uit Italië.
- serveertipLekker met toastjes zoals: picos of scrocchi
- variatietipHak pistachenoten grof en bestrooi de plakken mortadella ermee (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).
- variatietipKun je geen sweet pepper vinden? Vervang ze door bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes.
Italiaanse borrelplank
Nodig: een mooie borrelplank. En verder... allemaal lekkers uit Italië.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_094710_220x162_JPG.jpg)
4 personen
395 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Scheur grotere basilicumblaadjes in kleinere stukjes. Rijg de mozzarellabolletjes, basilicumblaadjes en snoeptomaatjes aan de partyprikkers. Doe de prikkers in een kommetje en zet op de plank. Leg de sweet peppers op een borrelplank. Doe de olijven in een kommetje en zet op de plank. Leg de verschillende vleeswaren er bij.
Garneer de borrelplank met de rucola en besprenkel met de olie. Zet de kommetjes met olijven en mozzarella-basilicum-tomaatspiesjes erbij of erop.
serveertip:Lekker met toastjes zoals: picos of scrocchi
variatietip:Hak pistachenoten grof en bestrooi de plakken mortadella ermee (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).
variatietip:Kun je geen sweet pepper vinden? Vervang ze door bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
125 g mini-mozzarellabolletjes
7½ g verse basilicum
200 g snoeptomaatjes
100 g sweet piquanté peppers
150 g nocellara olijven
70 g parmaham
70 g venkelsalami
80 g mortadella
40 g rucola
1 el (olijf)olie
Dit heb je nodig
partyprikkers