Pompoenstoof met bonen en worst

Pom, pom, pom...poen! De ultieme herfstgroente in een stoof met witte bonen en chipolata.

405 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes van 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in parten. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, kaneel en het venkelzaad 2 min. Voeg de pompoen, tomaat, bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur koken.

  2. Doe ondertussen de reuzenbonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg in de laatste 5 min. alle bonen toe aan de stoof. Snijd de worstjes elk in 3 stukken en bak ze in de rest van de olie 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verdeel vlak voor het serveren over de stoof.

  • combinatietipLekker met munt.

Pompoenstoof met bonen en worst

Pom, pom, pom...poen! De ultieme herfstgroente in een stoof met witte bonen en chipolata.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig