Maaltijdsoep met kip en witte bonen

Het laagje kaas bovenop maakt deze goedgevulde kippensoep extra lekker.

465 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de kipfiletreepjes en bestrooi met peper en zout. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm dik. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van een ½ cm dik.

  2. Verhit de olie in een soeppan of braadpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en winterpeen toe, draai het vuur laag en fruit 5 min. mee.

  3. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm. Voeg de tomaten toe aan de groente en bak nog 2 min. mee.

  4. Voeg de bonen in tomatensaus en het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat de soep 15 min. op laag vuur koken.

  5. Rasp ondertussen de kaas. Verdeel de soep over kommen en verdeel de kaas erover.

  • vegatipLaat de kipfiletreepjes achterwege en vervang de kippenbouillon door groentebouillon.

Gerelateerde recepten

Maaltijdsoep met kip en witte bonen

Het laagje kaas bovenop maakt deze goedgevulde kippensoep extra lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig