Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper ondertussen de ui fijn. Bak de ui in het achtergebleven bakvet 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat ondertussen de artisjok uitlekken en snijd in vieren.
Giet de pasta af en voeg samen met de spekblokjes en hummus toe aan de spinazie. Voeg de artisjok toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper.
Snelle pasta met spinazie, artisjok & hummus
Dat met hummus ook heerlijk te koken is, bewijst deze snelle pasta.
- variatietipVoor een vegetarische variant van dit recept kun je de spekblokjes vervangen door vegetarische spekreepjes. Bak deze volgens de verpakking in een koekenpan met boter of olie.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Snelle pasta met spinazie, artisjok & hummus
Dat met hummus ook heerlijk te koken is, bewijst deze snelle pasta.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_099550_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper ondertussen de ui fijn. Bak de ui in het achtergebleven bakvet 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat ondertussen de artisjok uitlekken en snijd in vieren.
Giet de pasta af en voeg samen met de spekblokjes en hummus toe aan de spinazie. Voeg de artisjok toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper.
variatietip:Voor een vegetarische variant van dit recept kun je de spekblokjes vervangen door vegetarische spekreepjes. Bak deze volgens de verpakking in een koekenpan met boter of olie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g penne
250 g magere spekblokjes
1 ui
600 g verse spinazie
390 g artisjokharten in blik
200 g hummus