Penne met artisjok, ricotta en spek

Supersnel pastagerecht dat werkelijk iedereen lekker vindt.

585 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. krokant. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd ze in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, artisjok en ¾ van de tijm aan het spek toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur.

  3. Giet de pasta af en vang 1 kopje kookvocht op. Roer de pasta met het kookvocht, de ricotta, peper en eventueel zout door de artisjokken en het spek. Bestrooi met de rest van de tijm en serveer.

  • combinatietipLekker met geschaafde Parmezaanse kaas.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Penne met artisjok, ricotta en spek

Supersnel pastagerecht dat werkelijk iedereen lekker vindt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig