Mexicaanse bonensoep met garnalen

Mexico was nog nooit zo dichtbij met deze verrukkelijke bonensoep.

545 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 10 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Doe samen met de burritoschotel, garnalen en het water in een pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. garen.

  2. Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Snijd de helft van de peper in ringen en snijd de rest van het vruchtvlees, zonder zaadlijsten, fijn. Verdeel de nachochips in een laag over een met bakpapier beklede bakplaat en schaaf de cheddar erover. Bestrooi met de peperringen en bak ca. 10 min. onder in de oven.

  3. Snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de avocado, 3⁄4 van de koriander, het limoenrasp en 1 el limoensap met de fijngesneden peper tot een salsa. Breng de salsa op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met de rest van de koriander en serveer de nachochips, salsa en limoenpartjes erbij.

  • variatietipMaak deze soep eens met 1 zak HAK Burritoschotel en de helft van de ingrediënten.

Gerelateerde recepten

Mexicaanse bonensoep met garnalen

Mexico was nog nooit zo dichtbij met deze verrukkelijke bonensoep.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig