Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Voeg als het water kookt al roerend de polenta toe. Zet het vuur laag en roer 5 min. tot de polenta is ingedikt. Zet het vuur uit. Voeg de boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed de schaal met bakpapier en schep de polenta erin. Laat 1 uur afkoelen. Neem de polenta uit de schaal en snijd de plak in frieten. Verhit de olie in een (steel)pan tot 180° C. Bak de frietjes in porties van ca. 10 stuks in 8 min. goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de frietjes op een mooie schaal met de truffelmayonaise er apart erbij.
Polenta frietjes
De romige smaak van deze frieten met Parmezaanse kaas in combinatie met truffelmayonaise: is het alweer patatdag?
Polentafriet
Instructievideo - 00:29 min.
Polenta frietjes
De romige smaak van deze frieten met Parmezaanse kaas in combinatie met truffelmayonaise: is het alweer patatdag?
bijgerecht
4 personen
520 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Voeg als het water kookt al roerend de polenta toe. Zet het vuur laag en roer 5 min. tot de polenta is ingedikt. Zet het vuur uit. Voeg de boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed de schaal met bakpapier en schep de polenta erin. Laat 1 uur afkoelen. Neem de polenta uit de schaal en snijd de plak in frieten. Verhit de olie in een (steel)pan tot 180° C. Bak de frietjes in porties van ca. 10 stuks in 8 min. goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de frietjes op een mooie schaal met de truffelmayonaise er apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 ml water
1 groentebouillonblokje
200 g Smaakt polenta
25 g ongezouten roomboter
75 g Parmezaanse kaas
1 l (arachide)olie
50 g truffelmayonaise
Dit heb je nodig
bakpapier
schaal 24 x 30 cm