Breng het water met de halve bouillontablet aan de kook en roer tot de tablet is opgelost. Doe de couscous met de ras el hanout in een schaal, schenk de hete bouillon erover en roer door. Laat 10 min. staan en roer los met een vork. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de bevroren gegrilde groenten 8 min. op middelhoog vuur.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de groenten en kruiden door de couscous. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de makreelfilets 3 min. op de huidkant. Draai om en bak nog 1 min. Serveer de speltcouscoussalade met de makreel.
Speltcouscoussalade met makreel
De ras el hanout in deze salade geeft de couscous net wat meer pit.
- algemeenDe verse makreelfilet op de huid is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn winkels of via ah.nl. Je kunt ook verse gerookte makreelfilet gebruiken.
Speltcouscoussalade met makreel
De ras el hanout in deze salade geeft de couscous net wat meer pit.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_104751_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water met de halve bouillontablet aan de kook en roer tot de tablet is opgelost. Doe de couscous met de ras el hanout in een schaal, schenk de hete bouillon erover en roer door. Laat 10 min. staan en roer los met een vork. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de bevroren gegrilde groenten 8 min. op middelhoog vuur.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de groenten en kruiden door de couscous. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de makreelfilets 3 min. op de huidkant. Draai om en bak nog 1 min. Serveer de speltcouscoussalade met de makreel.
algemeen:De verse makreelfilet op de huid is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn winkels of via ah.nl. Je kunt ook verse gerookte makreelfilet gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 ml water
½ kippenbouillontablet
200 g AH Biologisch speltcouscous
2 tl ras el hanout
1 el traditionele olijfolie
900 g diepvries gegrilde groenten
15 g verse munt
15 g verse platte peterselie
380 g verse makreelfilet op huid