Roer het zout en de paprikapoeder erdoor. Verwarm 3 min. al roerend met een (houten) lepel of (siliconen) spatel op laag vuur. Neem van het vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de melk met de boter en het water in een steelpan langzaam op laag vuur tot de boter is gesmolten. Voeg de bloem in 1 keer toe en roer tot een glad mengsel.
Klop de eieren los. Voeg het ei in 5 delen al roerend toe aan het beslag in de pan. Wacht telkens tot het ei helemaal is opgenomen voordat je een nieuw deel toevoegt. Roer de kaas erdoor. Schep met 2 kleine lepels 20 hoopjes op de bakplaat. Bak de kaassoesjes in de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer direct.
Kaassoesjes
Hoe lekker we de klassieke soesjes met room ook vinden, deze kaassoesjes zijn misschien nog wel lekkerder.
- bereidingstipJe kunt de soesjes 1 dag van tevoren maken. Verwarm ze voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.
Kaassoesjes
Instructievideo - 00:39 min.
Kaassoesjes
Hoe lekker we de klassieke soesjes met room ook vinden, deze kaassoesjes zijn misschien nog wel lekkerder.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_104734_220x162_JPG.jpg)
20 porties
45 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Roer het zout en de paprikapoeder erdoor. Verwarm 3 min. al roerend met een (houten) lepel of (siliconen) spatel op laag vuur. Neem van het vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de melk met de boter en het water in een steelpan langzaam op laag vuur tot de boter is gesmolten. Voeg de bloem in 1 keer toe en roer tot een glad mengsel.
Klop de eieren los. Voeg het ei in 5 delen al roerend toe aan het beslag in de pan. Wacht telkens tot het ei helemaal is opgenomen voordat je een nieuw deel toevoegt. Roer de kaas erdoor. Schep met 2 kleine lepels 20 hoopjes op de bakplaat. Bak de kaassoesjes in de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer direct.
bereidingstip:Je kunt de soesjes 1 dag van tevoren maken. Verwarm ze voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
50 ml halfvolle melk
100 ml kraanwater
50 g ongezouten roomboter
50 g bloem
½ tl zout
½ tl gerookte paprikapoeder
2 middelgrote eieren
50 g geraspte oude kaas
Dit heb je nodig
bakpapier