Kaassoesjes

Hoe lekker we de klassieke soesjes met room ook vinden, deze kaassoesjes zijn misschien nog wel lekkerder.

45 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Roer het zout en de paprikapoeder erdoor. Verwarm 3 min. al roerend met een (houten) lepel of (siliconen) spatel op laag vuur. Neem van het vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de melk met de boter en het water in een steelpan langzaam op laag vuur tot de boter is gesmolten. Voeg de bloem in 1 keer toe en roer tot een glad mengsel.

  2. Klop de eieren los. Voeg het ei in 5 delen al roerend toe aan het beslag in de pan. Wacht telkens tot het ei helemaal is opgenomen voordat je een nieuw deel toevoegt. Roer de kaas erdoor. Schep met 2 kleine lepels 20 hoopjes op de bakplaat. Bak de kaassoesjes in de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer direct.

  • bereidingstipJe kunt de soesjes 1 dag van tevoren maken. Verwarm ze voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.
  • Kaassoesjes

    Instructievideo - 00:39 min.

Kaassoesjes

Hoe lekker we de klassieke soesjes met room ook vinden, deze kaassoesjes zijn misschien nog wel lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig