Bereid een barbecue met deksel voor op indirect grillen op medium hitte.
Kneed het gehakt en verdeel in 4 gelijke porties. Vorm met vochtige handen van elke portie een bal.
Leg een bal gehakt op een stuk bakpapier en druk plat tot een burger. Zet het bierblik in het midden en druk iets aan.
Vorm een soort bakje van het gehakt door het vlees tegen het blik aan te drukken en je een opstaande rand hebt van ca. 2 cm.
Bedek de opstaande rand van het bakje rondom met de plakken ontbijtspek. Verwijder voorzichtig het blik en maak zo nog 3 burgers.
Snijd de bleu stilton in stukjes. Maak de jalapeñopeper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
Verdeel de blue stilton en jalapeño over de burgers en dek af met de cheddar.
Gril de burgers ca. 30 min. indirect op de barbecue met de deksel erop. Draai af en toe zodat ze rondom egaal goudbruin kleuren. Controleer op gaarheid en gril eventueel langer.
Beer can burger
Het bier gaat niet in de burger. Maar die kun je er natuurlijk wel prima bij drinken.
- serveertipLekker op een geroosterd hamburgerbroodje belegd met romainesla en barbecuesaus.
- variatietipHollandse variant: Vervang het half-om-half gehakt door Fries gekruid gehakt. Bekleed de burgers rondom met katenspek en vul met zuurkool en geraspte oude kaas.
- variatietipItaliaanse variant: Vervang het half-om-half gehakt door kipgehakt en meng met 40 g geraspte parmezaanse kaas. Bekleed de burgers rondom met parmaham en vul met pestospread en mozzarella.
Beer can burger
Het bier gaat niet in de burger. Maar die kun je er natuurlijk wel prima bij drinken.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_107503_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bereid een barbecue met deksel voor op indirect grillen op medium hitte.
Kneed het gehakt en verdeel in 4 gelijke porties. Vorm met vochtige handen van elke portie een bal.
Leg een bal gehakt op een stuk bakpapier en druk plat tot een burger. Zet het bierblik in het midden en druk iets aan.
Vorm een soort bakje van het gehakt door het vlees tegen het blik aan te drukken en je een opstaande rand hebt van ca. 2 cm.
Bedek de opstaande rand van het bakje rondom met de plakken ontbijtspek. Verwijder voorzichtig het blik en maak zo nog 3 burgers.
Snijd de bleu stilton in stukjes. Maak de jalapeñopeper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
Verdeel de blue stilton en jalapeño over de burgers en dek af met de cheddar.
Gril de burgers ca. 30 min. indirect op de barbecue met de deksel erop. Draai af en toe zodat ze rondom egaal goudbruin kleuren. Controleer op gaarheid en gril eventueel langer.
serveertip:Lekker op een geroosterd hamburgerbroodje belegd met romainesla en barbecuesaus.
variatietip:Hollandse variant: Vervang het half-om-half gehakt door Fries gekruid gehakt. Bekleed de burgers rondom met katenspek en vul met zuurkool en geraspte oude kaas.
variatietip:Italiaanse variant: Vervang het half-om-half gehakt door kipgehakt en meng met 40 g geraspte parmezaanse kaas. Bekleed de burgers rondom met parmaham en vul met pestospread en mozzarella.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g half-om-halfgehakt
1 blik bier in blik
8 plakken gerookt ontbijtspek
100 g blue stilton
1 verse jalapeñopeper
4 plakken cheddar
Dit heb je nodig
barbecue met deksel
bakpapier