Zomerse risotto met een zachtgekookt eitje

Een vegetarische variant van risotto, hier heb je geen vlees bij nodig!

640 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook. Houd warm op laag vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in de hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de Franse roerbakgroente en Provençaalse kruiden toe en bak 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

  2. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze. Verkruimel de kaas. Neem de pan van het vuur en meng de helft van de kaas en de rest van de boter door de risotto. Bestrooi met de rest van de kaas en breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden en leg het ei erop.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Zomerse risotto met een zachtgekookt eitje

Een vegetarische variant van risotto, hier heb je geen vlees bij nodig!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig