Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik. Kook de noedels 5 min. in een ruime pan water. Voeg na 1 min. de snijbonen toe en kook mee. Giet af en laat goed uitlekken.
Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en bak het gehakt met peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de salade-uien in ringen.
Bak de knoflook, gember en paprika 3 min. al omscheppend op hoog vuur met het gehakt mee. Schep de noedels en snijbonen erdoor en warm 1 min. mee.
Meng de chilisaus erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de salade-ui.
Kiproerbak met snijbonen, paprika & zoete chilisaus
De langwerpige snijboon wok je vanavond met paprika, ui, geraspte gember en mie.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Kiproerbak met snijbonen, paprika & zoete chilisaus
De langwerpige snijboon wok je vanavond met paprika, ui, geraspte gember en mie.
hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik. Kook de noedels 5 min. in een ruime pan water. Voeg na 1 min. de snijbonen toe en kook mee. Giet af en laat goed uitlekken.
Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en bak het gehakt met peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de salade-uien in ringen.
Bak de knoflook, gember en paprika 3 min. al omscheppend op hoog vuur met het gehakt mee. Schep de noedels en snijbonen erdoor en warm 1 min. mee.
Meng de chilisaus erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de salade-ui.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g ongesneden snijbonen
250 g eiermie
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
4 el (arachide)olie
300 g kipgehakt naturel
2 rode paprika's
2 salade-ui
250 ml zoete chilisaus