Vega 'yakitori' met mie & Japanse wokgroente

Vanavond gril je geen kip, maar vegastukjes en salade-ui yakitori-style.

635 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de noedels in 5 min. beetgaar.

  2. Snijd ondertussen de salade-uien in stukken van 3 cm. Rijg de salade-ui en wokstukjes om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen met de yakitorisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 5-6 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.

  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in de wok en bak de wokgroente, gember en knoflook 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente en soja-gember-sesamdressing. Verwarm nog 2 min. mee en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 diepe borden en verdeel de spiesjes erover.

  • achtergrondinfoDe letterlijke betekenis van yakitori is ‘gegrilde kip’ (yaki = grillen, tori = vogel of kip), maar tegenwoordig wordt er veel gevarieerd. Het verwijst dus nu meer naar de bereidingswijze en tare: sojasaus en mirin, vaak sake en soms een beetje suiker. Wil je echte yakitori maken? Zoek op de site naar 1195173 voor het recept
  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Gerelateerde recepten

Vega 'yakitori' met mie & Japanse wokgroente

Vanavond gril je geen kip, maar vegastukjes en salade-ui yakitori-style.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig