Kook de noedels in 5 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de salade-uien in stukken van 3 cm. Rijg de salade-ui en wokstukjes om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen met de yakitorisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 5-6 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in de wok en bak de wokgroente, gember en knoflook 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente en soja-gember-sesamdressing. Verwarm nog 2 min. mee en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 diepe borden en verdeel de spiesjes erover.
Vega 'yakitori' met mie & Japanse wokgroente
Vanavond gril je geen kip, maar vegastukjes en salade-ui yakitori-style.
- achtergrondinfoDe letterlijke betekenis van yakitori is ‘gegrilde kip’ (yaki = grillen, tori = vogel of kip), maar tegenwoordig wordt er veel gevarieerd. Het verwijst dus nu meer naar de bereidingswijze en tare: sojasaus en mirin, vaak sake en soms een beetje suiker. Wil je echte yakitori maken? Zoek op de site naar 1195173 voor het recept
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Vega 'yakitori' met mie & Japanse wokgroente
Vanavond gril je geen kip, maar vegastukjes en salade-ui yakitori-style.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_118116_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de noedels in 5 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de salade-uien in stukken van 3 cm. Rijg de salade-ui en wokstukjes om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen met de yakitorisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 5-6 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in de wok en bak de wokgroente, gember en knoflook 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente en soja-gember-sesamdressing. Verwarm nog 2 min. mee en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 diepe borden en verdeel de spiesjes erover.
achtergrondinfo:De letterlijke betekenis van yakitori is ‘gegrilde kip’ (yaki = grillen, tori = vogel of kip), maar tegenwoordig wordt er veel gevarieerd. Het verwijst dus nu meer naar de bereidingswijze en tare: sojasaus en mirin, vaak sake en soms een beetje suiker. Wil je echte yakitori maken? Zoek op de site naar 1195173 voor het recept
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g eiermie
6 stengels salade-ui
320 Valess vega wokstukjes
100 ml yakitorisaus
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
2 el (arachide)olie
400 g Japanse wokgroente
100 ml soja-gember-sesamdressing
Dit heb je nodig
sateprikkers
grillpan