Meng de bloemkoolrijst met de quinoa-bulgermix en kaasblokjes. Snijd de bietjes in partjes en meng door de salade.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Meng het citroenrasp en -sap met de olijfolie en schep door de salade. Neem de salade mee in de handige saladebox met uitneembaar dressingbakje.
Salade met bloemkoolrijst en bietjes
De basis van deze salade combineer je elke dag me een andere topping. Handig!
- variatietipDe babybietjes zijn verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkel en op ah.nl. Je kunt ook gekookte bietjes gebruiken.
- bewaartipDe salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast.
- variatietipEet ’m de ene dag met zoete pompoenhummus (bakje 200 g, borrelgemak) en neem de andere dag gepelde walnoten mee.
Salade met bloemkoolrijst en bietjes
De basis van deze salade combineer je elke dag me een andere topping. Handig!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_110967_220x162_JPG.jpg)
4 porties
435 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Meng de bloemkoolrijst met de quinoa-bulgermix en kaasblokjes. Snijd de bietjes in partjes en meng door de salade.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Meng het citroenrasp en -sap met de olijfolie en schep door de salade. Neem de salade mee in de handige saladebox met uitneembaar dressingbakje.
variatietip:De babybietjes zijn verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkel en op ah.nl. Je kunt ook gekookte bietjes gebruiken.
bewaartip:De salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast.
variatietip:Eet ’m de ene dag met zoete pompoenhummus (bakje 200 g, borrelgemak) en neem de andere dag gepelde walnoten mee.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
400 g koelverse bloemkoolrijst
250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix
200 g verse saladekaasblokjes
200 g Love Beets Babybietjes milde azijn
1 citroen
4 el milde olijfolie