Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 2 cm en kook in 8 min. gaar in ruim water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Stamp fijn, meng de cajunkruiden erdoor, breng op smaak met zout en houd warm.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Halveer de tomaten en rasp de tomaten op de snijkant op de (blok)rasp tot je alleen het velletje overhoudt. Het vel wordt niet gebruikt. Meng de tomatenpulp met het limoenrasp en 2 el limoensap (per 4 personen) en eventueel zout.
Verdeel de wraps over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de helft van de olie. Bak de tostada’s ca. 10 min. in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten om.
Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de radijzen in plakjes. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak 8 spiegeleieren.
Neem de tostada’s uit de oven en besmeer met de zoete-aardappelpuree. Beleg in componenten met de radijs, avocado, biet julienne en een gebakken ei. Besprenkel met de salsa en bestrooi met peper.
Tostada's met avocado, ei & limoen-tomatensalsa
Al het lekkers is zichtbaar op deze open tortilla's: zoete aardappel, avocado, ei en een frisse tomatensalsa.
- bereidingstipJe kunt de zoete-aardappelpuree al 1 dag van tevoren maken. Verwarm de puree op laag vuur.
- algemeenNog wat tomatensalsa over? Gebruik het eventueel als frisse dressing voor een salade.
Tostada's met avocado, ei & limoen-tomatensalsa
Al het lekkers is zichtbaar op deze open tortilla's: zoete aardappel, avocado, ei en een frisse tomatensalsa.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_114523_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
875 kcal
10 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 2 cm en kook in 8 min. gaar in ruim water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Stamp fijn, meng de cajunkruiden erdoor, breng op smaak met zout en houd warm.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Halveer de tomaten en rasp de tomaten op de snijkant op de (blok)rasp tot je alleen het velletje overhoudt. Het vel wordt niet gebruikt. Meng de tomatenpulp met het limoenrasp en 2 el limoensap (per 4 personen) en eventueel zout.
Verdeel de wraps over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de helft van de olie. Bak de tostada’s ca. 10 min. in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten om.
Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de radijzen in plakjes. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak 8 spiegeleieren.
Neem de tostada’s uit de oven en besmeer met de zoete-aardappelpuree. Beleg in componenten met de radijs, avocado, biet julienne en een gebakken ei. Besprenkel met de salsa en bestrooi met peper.
bereidingstip:Je kunt de zoete-aardappelpuree al 1 dag van tevoren maken. Verwarm de puree op laag vuur.
algemeen:Nog wat tomatensalsa over? Gebruik het eventueel als frisse dressing voor een salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g zoete aardappelen
2 tl cajunkruiden
1 limoen
4 tomaten
8 La Morena maistortillawraps
4 el arachideolie
2 eetrijpe avocado's
200 g radijsjes
8 middelgrote eieren
150 g biet julienne
Dit heb je nodig
rasp
bakplaten
bakpapier