Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
Meng de aardappelen met de groente, vadouvan, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.
Leg de laatste 8 min. de zalm erbij en bak gaar. Verdeel de aardappel en groente over 4 borden en verdeel de zalm in stukken erover.
Traybake met zalm en vadouvan
Give it a tr(a)y, deze gezonde en goedkope traybake met zalm, aardappel en rode ui.
- vegatipLiever geen vis? Vervang de zalmfilet door vegetarische balletjes. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij en voldoet ook niet meer aan de gezonde richtlijnen van het Voedingscentrum.
Traybake met zalm en vadouvan
Give it a tr(a)y, deze gezonde en goedkope traybake met zalm, aardappel en rode ui.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD158021_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
Meng de aardappelen met de groente, vadouvan, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.
Leg de laatste 8 min. de zalm erbij en bak gaar. Verdeel de aardappel en groente over 4 borden en verdeel de zalm in stukken erover.
vegatip:Liever geen vis? Vervang de zalmfilet door vegetarische balletjes. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij en voldoet ook niet meer aan de gezonde richtlijnen van het Voedingscentrum.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg vastkokende aardappel
250 g winterpeen
2 rode uien
1 courgette
1 rode paprika
1½ el vadouvan
3 el milde olijfolie
250 g diepvries zalmfilets
Dit heb je nodig
bakpapier