Geroosterde bloemkoolsoep met wortelpeterselie & kruidenolie

De groenten voor de soep rooster je in de oven en serveer je met kruidenolie en zelfgemaakte croutons.

455 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Verdeel met de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¼ van de olie en eventueel zout.

  2. Rooster de groenten ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om. Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en verdeel over een met bakpapier bekleed rooster. Rooster de laatste 10 min. onder de groenten in de oven.

  3. Maak ondertussen de kruidenolie. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Doe samen met de rest van de olie en 1 el water (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Doe de geroosterde groenten met de bouillontablet en 500 ml water (per 2 personen) in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.

  5. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en besprenkel met wat kruidenolie. Serveer de croutons erbij.

  • algemeen Je kunt de soep en kruidenolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar beide afgedekt in de koelkast en verwarm de soep voor het serveren op laag vuur. Laat de olie op kamertemperatuur komen. De croutons kun je 4 uur van tevoren maken.

Geroosterde bloemkoolsoep met wortelpeterselie & kruidenolie

De groenten voor de soep rooster je in de oven en serveer je met kruidenolie en zelfgemaakte croutons.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig