Cantuccini-ijs met rozijnen en geroosterd amandelschaafsel

10 min. bereiden / 6 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Wel de rozijnen in de amandellikeur en laat staan tot gebruik. Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met een handmixer in 5 min. stijf.

  2. Hak de cantuccini in kleine stukjes en voeg hiervan ⅔ samen met de rozijnen en de amandellikeur toe aan het slagroom-mengsel. Schep het mengsel in een diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 6 uur bevriezen in de vriezer.

  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Serveer bolletjes ijs met de rest van de cantuccinicrumble en het amandelschaafsel.

  • variatietip In plaats van amandellikeur kun je ook iets zonder alcohol gebruiken, zoals hazelnoot- of karamelsiroop.
  • serveertip Lekker met een kopje espresso.

Cantuccini-ijs met rozijnen en geroosterd amandelschaafsel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig