Verwarm de oven voor op 175 °C
Week de rozijnen in de amaretto en laat staan tot gebruik. Doe de boter met de suiker, het vanille-extract en een snufje zout in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel.
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en spatel samen met het amandelmeel erdoor. Hak de cantuccini grof en laat de rozijnen uitlekken, maar vang de amaretto op. Meng 2/3 van de cantuccini en de rozijnen door het beslag.
Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 60 min. goudbruin en gaar. Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in ca. 2 uur helemaal afkoelen.
Meng ondertussen voor het glazuur 3 el amaretto (per cake) met de poeder-suiker en verdeel over de cake. Verdeel de rest van de cantuccini erover.
Cake met cantuccini en amarettoglazuur
In deze cake komen de cantuccini en amaretto mooi samen
- algemeenJe kunt de cake t/m stap 5 een dag van tevoren maken. Bewaar in de vorm en dek af. Verdeel vlak voor het serveren het glazuur en de rest van de cantuccini erover.
- bereidingstipGeen amarettofan? Je kunt de amaretto ook vervangen door water.
Cake met cantuccini en amarettoglazuur
In deze cake komen de cantuccini en amaretto mooi samen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD142418_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
10 personen
486 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C
Week de rozijnen in de amaretto en laat staan tot gebruik. Doe de boter met de suiker, het vanille-extract en een snufje zout in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel.
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en spatel samen met het amandelmeel erdoor. Hak de cantuccini grof en laat de rozijnen uitlekken, maar vang de amaretto op. Meng 2/3 van de cantuccini en de rozijnen door het beslag.
Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 60 min. goudbruin en gaar. Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in ca. 2 uur helemaal afkoelen.
Meng ondertussen voor het glazuur 3 el amaretto (per cake) met de poeder-suiker en verdeel over de cake. Verdeel de rest van de cantuccini erover.
algemeen:Je kunt de cake t/m stap 5 een dag van tevoren maken. Bewaar in de vorm en dek af. Verdeel vlak voor het serveren het glazuur en de rest van de cantuccini erover.
bereidingstip:Geen amarettofan? Je kunt de amaretto ook vervangen door water.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
40 g rozijnen
60 ml amaretto
200 g ongezouten roomboter
100 g witte basterdsuiker
1 tl vanille-extract
1 mespunt zout
3 middelgrote eieren
100 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
100 g amandelmeel
175 g cantuccini alla mandorla
150 g poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
vierkante springvorm met losse bodem (16x16 cm)