Laat de sperziebonen ontdooien.
Doe de sperziebonen in een kom en giet er kokend water bij. Laat minimaal 5 min. staan. Laat de limabonen en de tonijn uitlekken.
Snijd ondertussen de sjalot fijn en meng met de mosterd en de wittewijnazijn. Voeg al roerend de olijfolie toe. Halveer de cherrytomaten. Giet de sperziebonen af.
Schep alles door elkaar, verdeel over een bord en besprenkel met de vinaigrette.
Niçoise 'to go' met bonen
De beroemde salade met als extraatje; limabonen. Extra lekker!
- bewaartipJe kunt de salade prima meenemen in een afgesloten bewaarbakje.
- combinatietipLekker met peterselie.
Niçoise 'to go' met bonen
De beroemde salade met als extraatje; limabonen. Extra lekker!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_122514_220x162_JPG.jpg)
4 personen
215 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Laat de sperziebonen ontdooien.
Doe de sperziebonen in een kom en giet er kokend water bij. Laat minimaal 5 min. staan. Laat de limabonen en de tonijn uitlekken.
Snijd ondertussen de sjalot fijn en meng met de mosterd en de wittewijnazijn. Voeg al roerend de olijfolie toe. Halveer de cherrytomaten. Giet de sperziebonen af.
Schep alles door elkaar, verdeel over een bord en besprenkel met de vinaigrette.
bewaartip:Je kunt de salade prima meenemen in een afgesloten bewaarbakje.
combinatietip:Lekker met peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g diepvries gebroken sperziebonen
400 g limabonen in blik
160 g tonijn in water in blik
1 sjalot
1 tl mosterd
1 el wittewijnazijn
2 el extra vierge olijfolie
250 g cherrytomaten