Halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer met schil in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de tomaten, komkommer en biet door de rucolamelange. Snijd voor de dressing de sjalot zo fijn mogelijk. Meng met de olie, azijn en mosterd en breng op smaak met peper. Meng door de salade en bestrooi met de zonnebloempitten.
Groene salade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_123336_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
200 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer met schil in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de tomaten, komkommer en biet door de rucolamelange. Snijd voor de dressing de sjalot zo fijn mogelijk. Meng met de olie, azijn en mosterd en breng op smaak met peper. Meng door de salade en bestrooi met de zonnebloempitten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g cherrytomaten
1 komkommer
50 g biet julienne
300 g rucola slamelange
1 sjalot
2 el zonnebloemolie
1 el rodewijnazijn
1 el mosterd
50 g zonnebloempitten