Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met de bloem, peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in delen. op middelhoog vuur rondom bruin. Dit duurt ca. 10 min
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Bak de uien in de achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de laurierblaadjes en foelie toe en bak nog 1 min mee. Voeg de tomatenpuree en ketjap toe en bak nog 1 min. mee. Doe het vlees terug in de pan, schenk de runderbouillon erbij, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 4 uur stoven. Schep af en toe om.
Het vlees is klaar als het uit elkaar valt. Laat zo nodig het vocht met de deksel van de pan een beetje inkoken. Bereid vlak voor het serveren de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met het stoofvlees.
Patatje stoofvlees
Stoofvlees met friet in plaats van puree. Ook lekker op een broodje of een gevulde (zoete) aardappel.
- variatietipOok lekker op een zacht wit bolletje met veldsla, gebakken ui, kleine augurkjes (cornichons) en fijngesnipperde rode ui.
- variatietipOok lekker op een gepofte zoete aardappel met een flinke lepel zure room, bosui, rode peper en nacho’s.
- combinatietipLekker met extra mayonaise en wat fijngesneden peterselie voor extra kleur.
Patatje stoofvlees
Stoofvlees met friet in plaats van puree. Ook lekker op een broodje of een gevulde (zoete) aardappel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_124792_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
8 porties
585 kcal
30 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met de bloem, peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in delen. op middelhoog vuur rondom bruin. Dit duurt ca. 10 min
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Bak de uien in de achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de laurierblaadjes en foelie toe en bak nog 1 min mee. Voeg de tomatenpuree en ketjap toe en bak nog 1 min. mee. Doe het vlees terug in de pan, schenk de runderbouillon erbij, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 4 uur stoven. Schep af en toe om.
Het vlees is klaar als het uit elkaar valt. Laat zo nodig het vocht met de deksel van de pan een beetje inkoken. Bereid vlak voor het serveren de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met het stoofvlees.
variatietip:Ook lekker op een zacht wit bolletje met veldsla, gebakken ui, kleine augurkjes (cornichons) en fijngesnipperde rode ui.
variatietip:Ook lekker op een gepofte zoete aardappel met een flinke lepel zure room, bosui, rode peper en nacho’s.
combinatietip:Lekker met extra mayonaise en wat fijngesneden peterselie voor extra kleur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1 kg ribrunderlap
1 el tarwebloem
30 g ongezouten roomboter
300 g middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
1 tl gemalen foelie
2 el tomatenpuree
2 el ketjap manis
250 ml runderbouillon van tablet
1½ kg diepvries ovenfriet