Courgettesoep met gerookte zalm, eikruim & soepstengels

Een perfecte combinatie. En: ook de soepstengels maak je zelf!

240 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het stuk bladerdeeg uit en snijd in 4 gelijke repen (per 4 personen). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm spiralen door de uiteinden van de repen in tegengestelde richting te draaien. Meng de helft van de olie met de oregano, peper en zout en bestrijk de spiralen ermee. Bak de soepstengels in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar.

  2. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de courgettes in blokjes. Verhit de rest van de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en courgette toe en bak nog 3 min. mee. Voeg de groentebouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.

  3. Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak fijn met een vork. Snijd de zalm in repen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Schep de soep in kommen. Verdeel de eikruim en zalm erover en serveer met de soepstengels.

  • bereidingstipJe kunt deze soep tot en met de eieren koken al 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. De soepstengels kun je ca. 4 uur van tevoren maken.

Courgettesoep met gerookte zalm, eikruim & soepstengels

Een perfecte combinatie. En: ook de soepstengels maak je zelf!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig