Tagliatelle met kipsaltimbocca en snijbonen

Pasta gemaakt met romige saus met witte wijn, citroen en parmezaan.

895 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Leg de blaadjes van de salie op de kiphaasjes. Wikkel de prosciutto om de kiphaasjes en salie heen. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in schuine plakjes van 3-4 mm. Pel de knoflook en snijd fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

  2. Verhit in een koekenpan de helft van de olie op middelhoog vuur en bak de kipsaltimbocca in 6 min. rondom goudbruin en gaar.

  3. Kook ondertussen de snijbonen 5 min. in kokend water met zout. Kook de pasta in een andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de snijbonen 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en blus af met de witte wijn. Laat 1 min. inkoken. Roer de slagroom, het citroensap en -rasp erdoor en zet het vuur laag.

  4. Giet de pasta af, laat uitlekken en meng met de saus en de geraspte Parmezaan. Leg de kipsaltimbocca erop.

Gerelateerde recepten

Tagliatelle met kipsaltimbocca en snijbonen

Pasta gemaakt met romige saus met witte wijn, citroen en parmezaan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig