Snijd het brood in plakjes van 1 cm dik. Pers de knoflook en meng met de olie en peper naar smaak.
Bestrijk met de bakkwast de plakjes stokbrood aan beide kanten met de knoflookolie. Verhit de grillpan en rooster het brood tot je grillstrepen ziet.
Laat de paprika uitlekken en snijd in evenveel stukken als er broodjes zijn. Prik de paprika samen met de ansjovis op de broodjes.
Gegrild stokbrood met paprika en ansjovis
Hapje van brood voor bij de borrel, ook wel bekend als pintxos of pinchos.
- bewaartipJe kunt dit gerecht een uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Gegrild stokbrood met paprika en ansjovis
Hapje van brood voor bij de borrel, ook wel bekend als pintxos of pinchos.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_127958_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
32 porties
40 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het brood in plakjes van 1 cm dik. Pers de knoflook en meng met de olie en peper naar smaak.
Bestrijk met de bakkwast de plakjes stokbrood aan beide kanten met de knoflookolie. Verhit de grillpan en rooster het brood tot je grillstrepen ziet.
Laat de paprika uitlekken en snijd in evenveel stukken als er broodjes zijn. Prik de paprika samen met de ansjovis op de broodjes.
bewaartip:Je kunt dit gerecht een uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 32 porties)
1 speltstokbrood
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
295 g gegrilde rode paprika's in pot
100 g koelverse ansjovis
Dit heb je nodig
bakkwast
grillpan
tapasprikkers