Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Doe ze op een bord en laat afkoelen. Snijd de peterselie fijn en de gegrilde paprika in repen.
Meng in een kom de rijst met de paprika, Mexicaanse saladeverrijker en de fijngesneden peterselie. Hak de noten grof en strooi over het gerecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Mexicaanse rijstsalade met saladeverrijker
Gele rijst met paprika en peterselie maken samen een kleurrijke salade
- variatietip Gegrilde paprika kun je ook vervangen door 1 eetrijpe avocado in blokjes gesneden.
Mexicaanse rijstsalade met saladeverrijker
Gele rijst met paprika en peterselie maken samen een kleurrijke salade
hoofdgerecht
2 personen
470 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Doe ze op een bord en laat afkoelen. Snijd de peterselie fijn en de gegrilde paprika in repen.
Meng in een kom de rijst met de paprika, Mexicaanse saladeverrijker en de fijngesneden peterselie. Hak de noten grof en strooi over het gerecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip: Gegrilde paprika kun je ook vervangen door 1 eetrijpe avocado in blokjes gesneden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
150 g gele rijst
30 g ongezouten cashewnoten
15 g verse platte peterselie
145 g gegrilde rode paprika's in pot
200 g HAK Mexicaanse saladeverrijker