Verwarm de oven voor op 100 ºC. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met het snijvlak naar boven en droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Verhoog de oventemperatuur naar 150 ºC. Meng de olie in een kom met de ahornsiroop, honing, het vanille-extract, de havermout, het amandelschaafsel en de pompoenpitten. Verdeel het mengsel gelijkmatig over 2 met bakpapier beklede bakplaten en rooster ca. 25 min. in de oven. Laat afkoelen en meng met de aardbeien.
Granola met gedroogde aardbeien
Zelfgemaakte granola, maak extra veel zodat je een snel ontbijtje kan fiksen.
- combinatietipLekker met yoghurt of melk.
- bewaartipJe kunt deze granola een maand bewaren in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel.
Granola met gedroogde aardbeien
Zelfgemaakte granola, maak extra veel zodat je een snel ontbijtje kan fiksen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD121347_220x162_JPG.jpg)
15 porties
205 kcal
20 min. bereiden
3 uur 25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met het snijvlak naar boven en droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Verhoog de oventemperatuur naar 150 ºC. Meng de olie in een kom met de ahornsiroop, honing, het vanille-extract, de havermout, het amandelschaafsel en de pompoenpitten. Verdeel het mengsel gelijkmatig over 2 met bakpapier beklede bakplaten en rooster ca. 25 min. in de oven. Laat afkoelen en meng met de aardbeien.
combinatietip:Lekker met yoghurt of melk.
bewaartip:Je kunt deze granola een maand bewaren in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
1 kg aardbeien
2 el zonnebloemolie
125 ml ahornsiroop
2 el honing
1 tl vanille-extract
300 g grove havermoutvlokken
55 g amandelschaafsel
100 g pompoenpitten
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaten