Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met de olijven en citroenvinaigrette.
Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verwijder het steeltje van de peper, halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met eventueel zout beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de mosselen toe en laat met deksel op de pan ca. 5 min. stomen, tot alle mosselen open zijn.
Verdeel de pasta over diepe borden en schep de mosselen erop. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de salade.
Spaghetti met mosselen en sperziebonensalade
Gekookte mosselen binnen 25 min. op tafel, lekker!
- combinatietipLekker met stokbrood. Het recept is dan niet meer lactosevrij.
Spaghetti met mosselen en sperziebonensalade
Gekookte mosselen binnen 25 min. op tafel, lekker!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD121325_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met de olijven en citroenvinaigrette.
Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verwijder het steeltje van de peper, halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met eventueel zout beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de mosselen toe en laat met deksel op de pan ca. 5 min. stomen, tot alle mosselen open zijn.
Verdeel de pasta over diepe borden en schep de mosselen erop. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de salade.
combinatietip:Lekker met stokbrood. Het recept is dan niet meer lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g koelverse gebroken sperziebonen
100 g Kalamata-olijven zonder pit
2 el vinaigrette citroen
3 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
1 verse rode peper
2 kg verse mosselen
300 g spaghetti
3 el traditionele olijfolie
100 ml droge witte wijn