Doe de witte chocolade in een kom en hang deze in een iets grotere pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie). Verkruimel ondertussen de cornflakes. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de helft van de cornflakes en de helft van de chilivlokken toe.
Stort de chocolade op een stuk bakpapier. Leg er een ander vel bakpapier op en rol uit met de deegroller (de chocolade mag niet buiten het bakpapier komen). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Herhaal stap 1 en 2 met de pure chocolade.
Leg alle chocolade met bakpapier 30 min. in de koelkast. Breek de schotsen in stukken en serveer.
Crunchy chocoladeschotsen
Crunchy? Chocola? Meer overtuiging hebben we niet nodig.
- bereidingstipJe kunt de chocoladeschotsen 4 uur van tevoren maken. Bewaar in de koelkast (ze smelten snel, vooral de witte).
Crunchy chocoladeschotsen
Crunchy? Chocola? Meer overtuiging hebben we niet nodig.
nagerecht
24 porties
100 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe de witte chocolade in een kom en hang deze in een iets grotere pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie). Verkruimel ondertussen de cornflakes. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de helft van de cornflakes en de helft van de chilivlokken toe.
Stort de chocolade op een stuk bakpapier. Leg er een ander vel bakpapier op en rol uit met de deegroller (de chocolade mag niet buiten het bakpapier komen). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Herhaal stap 1 en 2 met de pure chocolade.
Leg alle chocolade met bakpapier 30 min. in de koelkast. Breek de schotsen in stukken en serveer.
bereidingstip:Je kunt de chocoladeschotsen 4 uur van tevoren maken. Bewaar in de koelkast (ze smelten snel, vooral de witte).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
200 g witte chocolade
70 g cornflakes
1 tl chilivlokken
200 g pure chocolade 70%
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller