Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Snijd de spinazie grof, de paprika in dunne ringen en de dille fijn.
Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el (per 4 personen) van het vocht op. Meng de linzen met de ui, spinazie, paprika, dille en kapperappeltjes. Verdeel over een schaal en verdeel de zalmfilet in stukjes erover.
Klop een dressing van het kappertjesvocht, de mosterd en olie. Besprenkel de salade ermee en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Linzensalade met warmgerookte zalm en mosterd
Wat een goed team: linzen en warmgerookte zalm.
- bereidingstipVind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de halve uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.
Linzensalade met warmgerookte zalm en mosterd
Wat een goed team: linzen en warmgerookte zalm.
hoofdgerecht
4 personen
255 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Snijd de spinazie grof, de paprika in dunne ringen en de dille fijn.
Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el (per 4 personen) van het vocht op. Meng de linzen met de ui, spinazie, paprika, dille en kapperappeltjes. Verdeel over een schaal en verdeel de zalmfilet in stukjes erover.
Klop een dressing van het kappertjesvocht, de mosterd en olie. Besprenkel de salade ermee en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
bereidingstip:Vind je rauwe rode ui te scherp van smaak? Doe de halve uienringen in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan. Giet af en volg verder het recept.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 rode ui
800 g linzen in blik
200 g verse spinazie
2 puntpaprika's
10 g verse dille
20 kapperappeltjes
125 g warmgerookte zalmfilets
1 el Maille dijonmosterd originale knijpfles
1 el extra vierge olijfolie