Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakken en snijd die in reepjes. Snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm. Snipper de sjalotten en doe samen met de komkommer en appel in een kom. Meng de azijn en olie erdoor en schep alles goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 10 min. staan.
Verwijder eventuele harde stukjes (uiteinden) van de zeekraal. Kook de zeekraal 3 min. in water. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Hou een paar takjes dille apart en snijd de rest grof. Snijd de zalm in stukjes van ca. 2 cm en meng voorzichtig met de pasta, ⅔ van de zeekraal, de fijngehakte dille en komkommersalade. Verdeel de rest van de zeekraal erover. Garneer met de takjes dille.
Pastasalade met zeekraal en warmgerookte zalm
Zeekraal is een groente afkomstig uit de zee en rijk aan ijzer. Dankzij z'n zilte smaak is hij superlekker bij deze pastasalade met zalm.
- vegantipVervang de warmgerookte zalm door 1 eetrijpe avocado. Snijd deze in stukjes van ca. 2 cm. Of bak 2 vegan zalmburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd in stukken en meng met de pasta.
Pastasalade met zeekraal en warmgerookte zalm
Zeekraal is een groente afkomstig uit de zee en rijk aan ijzer. Dankzij z'n zilte smaak is hij superlekker bij deze pastasalade met zalm.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD165186_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakken en snijd die in reepjes. Snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm. Snipper de sjalotten en doe samen met de komkommer en appel in een kom. Meng de azijn en olie erdoor en schep alles goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 10 min. staan.
Verwijder eventuele harde stukjes (uiteinden) van de zeekraal. Kook de zeekraal 3 min. in water. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Hou een paar takjes dille apart en snijd de rest grof. Snijd de zalm in stukjes van ca. 2 cm en meng voorzichtig met de pasta, ⅔ van de zeekraal, de fijngehakte dille en komkommersalade. Verdeel de rest van de zeekraal erover. Garneer met de takjes dille.
vegantip:Vervang de warmgerookte zalm door 1 eetrijpe avocado. Snijd deze in stukjes van ca. 2 cm. Of bak 2 vegan zalmburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd in stukken en meng met de pasta.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g minipenne
2 appels
1 komkommer
2 sjalotten
3 el appelciderazijn
4 el extra vierge olijfolie
200 g zeekraal
15 g verse dille
250 g warmgerookte zalmstukken