Gezond bananenbrood

Bananenbrood is een ware traktatie en perfect voor een theemomentje voor jezelf. Een extraatje van dit gezonde bananenbrood: geen toegevoegde suiker en alle ingrediënten staan in de Schijf van Vijf.

300 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 35 min. oventijd / 2 uur wachten

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zeef in een grote kom het speltmeel met het amandelmeel, de bakpoeder en koekkruiden. Verwijder de pitten uit de dadels. Hak de pecannoten grof.

  2. Maal de dadels en ¾ van de bananen fijn in de keukenmachine. Voeg, terwijl de machine draait, 1 voor 1 de eieren toe. Schep de bananenpuree en noten door het meelmengsel en verdeel over de bakvorm.

  3. Halveer de laatste banaan in de lengte. Leg met de snijkant naar boven op het beslag en druk een beetje aan. Bak in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen.

  • bewaartipJe kunt het brood afgedekt 5 dagen in de koelkast bewaren of in plakken snijden en invriezen. Haal 2 uur voor serveren uit de vriezer om te ontdooien.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gezond bananenbrood

Bananenbrood is een ware traktatie en perfect voor een theemomentje voor jezelf. Een extraatje van dit gezonde bananenbrood: geen toegevoegde suiker en alle ingrediënten staan in de Schijf van Vijf.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig