Laat de ansjovis en tonijn uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de tonijn, ansjovis, mayonaise, het citroensap en -rasp in een hoge de hoge beker en pureer tot een gladde saus. Breng de tonijnsaus op smaak versgemalen zwarte peper en meng de kappertjes erdoor.
Bestrijk de tortillawraps met de tonijnsaus en verdeel daar de plakjes fricandeau over. Verdeel er wat rucola over en rol strak op. Snijd 1 cm de zijkanten eraf en snijd in plakken van 2½ cm. Steek in elk rolletjes een prikker.
- variatietipDit recept kun je ook maken met varkensfricandeau dan heet het ‘maiale tonnato’
Vitello-tonnatorolletjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD126793_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
24 porties
45 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de ansjovis en tonijn uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de tonijn, ansjovis, mayonaise, het citroensap en -rasp in een hoge de hoge beker en pureer tot een gladde saus. Breng de tonijnsaus op smaak versgemalen zwarte peper en meng de kappertjes erdoor.
Bestrijk de tortillawraps met de tonijnsaus en verdeel daar de plakjes fricandeau over. Verdeel er wat rucola over en rol strak op. Snijd 1 cm de zijkanten eraf en snijd in plakken van 2½ cm. Steek in elk rolletjes een prikker.
variatietip:Dit recept kun je ook maken met varkensfricandeau dan heet het ‘maiale tonnato’
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 24 porties)
2 ansjovisfilets in olie in blik
160 g tonijnstukken in olijfolie
½ citroen
2 el mayonaise
2 el kappertjes
4 tortillawraps
125 g kalfsfricandeau
30 g rucolasla
Dit heb je nodig
rasp
staafmixer met hoge beker
satéprikkers