Vitello tonnato van kalfsschnitzel

Populair voorgerecht van kalfsvlees en tonijnsaus. Met een shortcut en een beetje rucola, perfect voor een diner.

395 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rosé. Schenk de wijn erover en laat nog 2 min. op laag vuur stoven. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Snijd de ansjovisfilets en de tonijn fijn. Meng de mayonaise erdoor en roer tot een gladde saus. Verdun de tonijnmayonaise met een scheutje water. Roer er de helft van de kappertjes doorheen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in dunne plakken. Leg het vlees op een schaal en verdeel de tonijnmayonaise en de rest van de kappertjes erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de vitello tonnato minstens 1 uur in de koelkast marineren.

  • algemeenGarneer met wat blaadjes rucola voor een kruidig accent.
  • algemeenIn plaats van kalfsschnitzel kun je voor dit gerecht ook kalkoenschnitzel gebruiken.

Vitello tonnato van kalfsschnitzel

Populair voorgerecht van kalfsvlees en tonijnsaus. Met een shortcut en een beetje rucola, perfect voor een diner.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig