Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. Halveer grote bloemkool- en broccoliroosjes. Voeg de garam masala en de bloemkool- en broccoliroosjes toe, meng en bak 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet, gembersiroop, het water en de kookroom toe. Roer door en laat op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan zachtjes koken, de laatste 5 min. zonder deksel.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de rijst.
Curry van bloemkool en broccoli
Hoe langer die staat, hoe beter de smaken naar voren komen. Extra portie voor in de vriezer maken dus!
- bewaartipCurry invriezen? Maak de curry, maar kook nog niet de rijst. Laat de curry afkoelen in de pan, dit duurt ca. 1½ uur. Schep het in een diepvriesdoos. Zet het gerecht daarna in de vriezer, het is dan 3 maanden houdbaar. Haal de curry de avond van tevoren uit de vriezer en leg in de koelkast, of ontdooi hem in de magnetron op de ontdooistand. Verwarm de curry in een pan op laag vuur en serveer zoals bij stap 3 aangegeven.
- algemeenMet gembersiroop kun je verrassend veel kanten op. Lekker op pannenkoeken, in satésaus of op ijs.
- serveertipGarneer met fijngesneden bosui en partjes limoen.
- combinatietipLekker met pappadums.
Curry van bloemkool en broccoli
Hoe langer die staat, hoe beter de smaken naar voren komen. Extra portie voor in de vriezer maken dus!
hoofdgerecht
4 personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. Halveer grote bloemkool- en broccoliroosjes. Voeg de garam masala en de bloemkool- en broccoliroosjes toe, meng en bak 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet, gembersiroop, het water en de kookroom toe. Roer door en laat op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan zachtjes koken, de laatste 5 min. zonder deksel.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de rijst.
bewaartip:Curry invriezen? Maak de curry, maar kook nog niet de rijst. Laat de curry afkoelen in de pan, dit duurt ca. 1½ uur. Schep het in een diepvriesdoos. Zet het gerecht daarna in de vriezer, het is dan 3 maanden houdbaar. Haal de curry de avond van tevoren uit de vriezer en leg in de koelkast, of ontdooi hem in de magnetron op de ontdooistand. Verwarm de curry in een pan op laag vuur en serveer zoals bij stap 3 aangegeven.
algemeen:Met gembersiroop kun je verrassend veel kanten op. Lekker op pannenkoeken, in satésaus of op ijs.
serveertip:Garneer met fijngesneden bosui en partjes limoen.
combinatietip:Lekker met pappadums.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
30 g ongezouten roomboter
800 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
2 el garam masala
400 g tomatenblokjes in blik
1 groentebouillonblokje
2 el gembersiroop
250 ml kookroom
100 ml water
300 g witte rijst