Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Schil de winterpeen, halveer en snijd in halve plakjes van ½ cm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook, ui, peen, hot currykruiden en soepgroente 5 min. op laag vuur.
Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Voeg samen met de spaghettini en het water toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en breng al roerend aan de kook. Voeg de balletjes toe en laat 10 min. zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper. Verdeel over kommen en serveer.
Maaltijdsoep met kipballetjes, bloemkool & pasta
Bloemkool, kipballetjes én pasta: een goedgevulde bodem voor de koudere dagen!
- algemeenDit is een Allerhande Box recept.
- dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Maaltijdsoep met kipballetjes, bloemkool & pasta
Bloemkool, kipballetjes én pasta: een goedgevulde bodem voor de koudere dagen!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD127065_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Schil de winterpeen, halveer en snijd in halve plakjes van ½ cm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook, ui, peen, hot currykruiden en soepgroente 5 min. op laag vuur.
Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Voeg samen met de spaghettini en het water toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en breng al roerend aan de kook. Voeg de balletjes toe en laat 10 min. zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper. Verdeel over kommen en serveer.
algemeen:Dit is een Allerhande Box recept.
dieettip:Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
2 biologische uien
300 g winterpenen
2 el arachideolie
1½ tl hot currypoeder
250 g soepgroente bleekselderij gele wortel
400 g bloemkoolroosjes
160 g TastyBasics spaghettini
1½ l heet water
1 kippenbouillontablet
400 g kipsoepballetjes