Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak het gehakt in 5 min. rul.
Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de kruiden en eventueel zout toe aan het gehakt en roerbak mee. Maak ondertussen de spruiten schoon, voeg toe en roerbak nog 5 min.
Halveer de tomaten, voeg toe en roerbak 2 min. mee. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Neem de pan van het vuur en voeg de avocado samen met de rucola toe.
Spruitjes roerbak met kip, avocado en cherrytomaten
Vanavond gaan je spruitjes in de roerbak! Samen met kip, tomaat en lekker veel groen.
Spruitjes roerbak met kip, avocado en cherrytomaten
Vanavond gaan je spruitjes in de roerbak! Samen met kip, tomaat en lekker veel groen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD139099_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
380 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak het gehakt in 5 min. rul.
Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de kruiden en eventueel zout toe aan het gehakt en roerbak mee. Maak ondertussen de spruiten schoon, voeg toe en roerbak nog 5 min.
Halveer de tomaten, voeg toe en roerbak 2 min. mee. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Neem de pan van het vuur en voeg de avocado samen met de rucola toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el milde olijfolie
300 g kipgehakt naturel
1 teen knoflook
1 el Euroma Provençaalse kruiden vriesdroog
500 g kleine spruiten
250 g cherrytomaten
1 avocado
85 g rucola