Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveerde appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees met de schil.
Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur. Meng het volkoren-tarwemeel, het zout, de bakpoeder en kaneel in een kom.
Klop de eieren los in een andere kom. Meng met de appel, kokosolie, ahornsiroop, kwark en zaden- en pittenmix. Roer met een spatel door het bloemmengsel.
Zet de cupcakevormpjes in de holtes van de muffinvorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Muffins met magere kwark en geraspte appel
Kwark en appel maken van deze muffin een fijne snack. En zo is-ie nog verantwoord ook!
- bewaartipJe kunt de muffins 3 dagen van tevoren maken. In een afgesloten bakje blijven ze het lekkerst.
- variatietipJe kunt de zaden en pitten mix vervangen door AH Verrijker gojibes, moerbei en pitten.
Magere-kwarkmuffins met geraspte appel
Instructievideo - 00:31 min.
Muffins met magere kwark en geraspte appel
Kwark en appel maken van deze muffin een fijne snack. En zo is-ie nog verantwoord ook!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD127677_220x162_JPG.jpg)
12 porties
235 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveerde appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees met de schil.
Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur. Meng het volkoren-tarwemeel, het zout, de bakpoeder en kaneel in een kom.
Klop de eieren los in een andere kom. Meng met de appel, kokosolie, ahornsiroop, kwark en zaden- en pittenmix. Roer met een spatel door het bloemmengsel.
Zet de cupcakevormpjes in de holtes van de muffinvorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
bewaartip:Je kunt de muffins 3 dagen van tevoren maken. In een afgesloten bakje blijven ze het lekkerst.
variatietip:Je kunt de zaden en pitten mix vervangen door AH Verrijker gojibes, moerbei en pitten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
2 Elstar appels
100 g kokosolie
150 g volkorentarwemeel
¼ tl zout
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
2 middelgrote eieren
200 ml ahornsiroop
250 g magere kwark
100 g AH verrijker zaden en pitten mix
Dit heb je nodig
rasp
muffinvorm met 12 holtes
papieren cupcakevormpjes