Zoete-aardappelpannenkoeken

Say yes to sweet potato! En in dit geval dan ook tegen pannenkoeken.

340 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en snijd de zoete aardappel in stukken van 3 cm. Kook in een laagje water in ca. 15 min. gaar. Giet af in een vergiet en laat afkoelen. Schep in een kom en doe daar de eieren en kaneel bij. Pureer met een staafmixer tot een glad beslag.

  2. Verhit telkens een ½ el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er steeds 4 porties beslag van Ø 8 cm in. Bak de pannenkoekjes in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.

  3. Hak ondertussen de pecannoten grof. Verdeel de pannenkoeken over de borden, bestrooi met de noten en besprenkel met de ahornsiroop.

  • Zoete-aardappelpannenkoeken

    Instructievideo - 00:19 min.

Zoete-aardappelpannenkoeken

Say yes to sweet potato! En in dit geval dan ook tegen pannenkoeken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig