Ontbijtcake met noten en banaan

Vries de cake in plakjes in, dan kun je er elke dag een meenemen/meegeven als ontbijt of tussendoortje.

385 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 50 min. oventijd

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Pel de bananen, breek ze in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe. Schil de gember, snijd in kleine stukjes en doe in de keukenmachine met de kaneel en het zout. Maal tot een glad beslag en schenk in een ruime kom. Meng het hazelnootmeel, de havermout, kokos, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.

  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze er in. Bak de cake ca. 50 min. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen. Bewaar de cake in de koelkast.

  • bewaartipSnijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk in vershoudfolie en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.
  • algemeenJe kunt ook een staafmixer gebruiken voor het beslag.
  • Ontbijtcake met noten en gojibessen

    Instructievideo - 01:32 min.

Ontbijtcake met noten en banaan

Vries de cake in plakjes in, dan kun je er elke dag een meenemen/meegeven als ontbijt of tussendoortje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig