Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Klop de eieren los en voeg de havermout, appelmoes, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe. Meng goed. Hak de pecannoten grof en voeg met de cranberry’s toe aan het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.
Appelmoes-ontbijtcake met havermout
Warme cake met appel in de oven...met een beetje fantasie ruik je het nu al.
- bewaartipSnijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.
Appelmoes-ontbijtcake met havermout
Warme cake met appel in de oven...met een beetje fantasie ruik je het nu al.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_104909_220x162_JPG.jpg)
12 porties
195 kcal
10 min. bereiden
2 uur wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Klop de eieren los en voeg de havermout, appelmoes, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe. Meng goed. Hak de pecannoten grof en voeg met de cranberry’s toe aan het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.
bewaartip:Snijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
3 middelgrote eieren
200 g havermout
360 g appelmoes
2 tl bakpoeder
1 el gemalen kaneel
115 g ongezouten pecannoten
100 g gedroogde cranberry's
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm van ca. 25 cm