Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm in met 1 el zonnebloemolie (ca. 15 ml) en bestrooi met 1 el bloem (ca. 15 gram). Schud met de vorm om de bloem gelijkmatig over de olielaag te verdelen. Schil en rasp de winterpeen. Hak de walnoten grof.
Meng het lijnzaad met het water in een grote kom. Voeg de rest van de olie en ahornsiroop toe en roer door. Meng de appelmoes, rietsuiker, baksoda, bakpoeder, kaneel en het zout erdoor. Voeg de geraspte peen en de amandeldrink toe en roer door. Roer met een vork of garde de rest van de bloem, de gehakte walnoten en het amandelmeel erdoor.
Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 55 min. in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat in 2 uur helemaal afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm.
Roer de vegan roomkaas, de poedersuiker en het vanillearoma tot een glad mengsel en verdeel over de taart.
Vegan worteltaart
Vegan bakken? Deze vegan worteltaart heb je al in een kwartier in de oven staan.
- bereidingstipJe kunt de carrotcake 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.
- dieettipMet AH Gebroken lijnzaad is dit recept veganistisch. Dat geldt niet voor alle soorten gebroken lijnzaad.
Vegan worteltaart
Vegan bakken? Deze vegan worteltaart heb je al in een kwartier in de oven staan.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD139077_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 porties
410 kcal
15 min. bereiden
2 uur wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm in met 1 el zonnebloemolie (ca. 15 ml) en bestrooi met 1 el bloem (ca. 15 gram). Schud met de vorm om de bloem gelijkmatig over de olielaag te verdelen. Schil en rasp de winterpeen. Hak de walnoten grof.
Meng het lijnzaad met het water in een grote kom. Voeg de rest van de olie en ahornsiroop toe en roer door. Meng de appelmoes, rietsuiker, baksoda, bakpoeder, kaneel en het zout erdoor. Voeg de geraspte peen en de amandeldrink toe en roer door. Roer met een vork of garde de rest van de bloem, de gehakte walnoten en het amandelmeel erdoor.
Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 55 min. in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat in 2 uur helemaal afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm.
Roer de vegan roomkaas, de poedersuiker en het vanillearoma tot een glad mengsel en verdeel over de taart.
bereidingstip:Je kunt de carrotcake 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.
dieettip:Met AH Gebroken lijnzaad is dit recept veganistisch. Dat geldt niet voor alle soorten gebroken lijnzaad.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
95 ml zonnebloemolie
200 g patentbloem
200 g winterpeen
75 g ongezouten walnoten
3 el gebroken lijnzaad
6 el water
75 ml ahornsiroop
250 g appelmoes 0%
100 g rietsuiker
1 tl baksoda
1½ tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
½ tl zout
175 ml amandelmelk ongezoet
200 g amandelmeel
200 g Violife creamy original
30 g poedersuiker
1 tl vanillearoma
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
satéprikker