Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes van Ø 4 cm. Schil de steel en snijd in plakjes van ca. 1 cm dik. Voeg de broccoliroosjes toe en kook deze 3-4 min. beetgaar of 6 min. zacht.
Prik er met een vork in om de gaarheid te controleren. Giet af. Serveer direct of verwerk verder.
Broccoli koken
Met broccoli kun je echt alle kanten op. Zo kook je broccoli beetgaar of boterzacht.
- bereidingstipNa het afgieten gaart de broccoli nog een beetje door. Je kunt er ook voor kiezen om de gekookte broccoli onder koud stromend water te spoelen. Dan stopt het kookproces en blijft de broccoli knapperig en mooi groen.
Broccoli koken
Met broccoli kun je echt alle kanten op. Zo kook je broccoli beetgaar of boterzacht.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD131466_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 porties
40 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes van Ø 4 cm. Schil de steel en snijd in plakjes van ca. 1 cm dik. Voeg de broccoliroosjes toe en kook deze 3-4 min. beetgaar of 6 min. zacht.
Prik er met een vork in om de gaarheid te controleren. Giet af. Serveer direct of verwerk verder.
bereidingstip:Na het afgieten gaart de broccoli nog een beetje door. Je kunt er ook voor kiezen om de gekookte broccoli onder koud stromend water te spoelen. Dan stopt het kookproces en blijft de broccoli knapperig en mooi groen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
½ tl zout
600 g broccoli