Rasp de broccoli, beginnend bij de donkergroene roosjes, inclusief stronk, met een fijne rasp tot broccolirijst. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pureer 2 el citroensap (per 4 personen) met de avocado met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Roer het citroenrasp erdoor.
Verwijder het vel van de zalm. Schep de broccolirijst in kommen. Schep de sojabonen, de avocadosaus en de zalm erop. Leg in elke kom 2 halve eieren. Bestrooi met de bosui.
Brocollirijstbowl met zalm en avocadosaus
Pak je rasp er maar bij, want deze broccolirijst maak je zelf!
- bereidingstipVoor wat zachtere broccoli kun je de broccolirijst ook overgieten met kokend water en 1 min. laten staan. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Brocollirijstbowl met zalm en avocadosaus
Pak je rasp er maar bij, want deze broccolirijst maak je zelf!
hoofdgerecht
4 personen
474 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de broccoli, beginnend bij de donkergroene roosjes, inclusief stronk, met een fijne rasp tot broccolirijst. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pureer 2 el citroensap (per 4 personen) met de avocado met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Roer het citroenrasp erdoor.
Verwijder het vel van de zalm. Schep de broccolirijst in kommen. Schep de sojabonen, de avocadosaus en de zalm erop. Leg in elke kom 2 halve eieren. Bestrooi met de bosui.
bereidingstip:Voor wat zachtere broccoli kun je de broccolirijst ook overgieten met kokend water en 1 min. laten staan. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g broccoli
4 middelgrote scharreleieren
3 bosuitjes
1 citroen
2 avocado's
250 g warmgerookte zalmmoten
200 g koelverse sojabonen
Dit heb je nodig
fijne rasp
staafmixer