Gebakken bloemkoolrijst met zalm en shanghaipaksoi

Hoe je met maar 5 ingrediënten toch zo lekker kunt koken? Het antwoord weet je na de eerste hap van deze bloemkoolrijst met zalm en paksoi.

260 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de steelaanzet zitten en snijd de shanghaipaksoi elk in 4 parten. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de paksoi (in delen) 2-3 min aan elke snijkant op middelhoog vuur.

  2. Verhit ondertussen de sesamolie in een hapjespan op laag vuur en bak de bloemkoolrijst ca. 3 min. op laag vuur. Schenk de sojasaus erbij en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper. Breek ondertussen de warmgerookte zalm in grove stukken.

  3. Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen en serveer de zalm en paksoi ernaast.

  • vegatipVervang de gerookte zalm door pittige tofureepjes (AH Biologisch).
  • bereidingstipIn plaats van 2 struiken shanghai- paksoi kun je ook 1 paksoi gebruiken.
  • combinatietipLekker met limoen.
  • Gebakken bloemkoolrijst met zalm en shanghaipaksoi

    Instructievideo - 00:19 min.

Gebakken bloemkoolrijst met zalm en shanghaipaksoi

Hoe je met maar 5 ingrediënten toch zo lekker kunt koken? Het antwoord weet je na de eerste hap van deze bloemkoolrijst met zalm en paksoi.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig