Bonensalade met avocado en honing-jalapeñodressing

Mais is heerlijk zoet en geeft deze salade kleur en bite.

425 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

zeer pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil van de helft, pers ¾ van de vruchten uit en snijd de rest in 4 partjes. Meng de jalapeñopeper, het limoenrasp, -sap en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Doe de mais en kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

  3. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Meng de dressing door de mais, bonen en rauwkost. Verdeel de avocado erover en serveer met de limoenpartjes.

  • serveertipLekker met platte peterselie.

Bonensalade met avocado en honing-jalapeñodressing

Mais is heerlijk zoet en geeft deze salade kleur en bite.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig