Havermoutpannenkoeken zonder banaan

Havermoutpannenkoeken zonder banaan maken? Met maar 3 ingrediënten maak je ze pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread van bosebessen erbij maken?

165 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de bevroren bosbessen in een pan met het water. Laat ca. 10 min. koken, tot een dunne spread ontstaat. Roer af en toe door. Giet de spread in de schone pot en doe de deksel erop. Je kunt de spread ook direct gebruiken.

  2. Meng de havermout, haverdrink, eieren en het bakmeel met de staafmixer tot een beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur zonder olie of boter en bak de pannenkoekjes met 2 of 3 tegelijk in 4 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

  3. Besmeer de pannenkoekjes met de bosbessenspread en eventueel extra bosbessen.

  • bewaartipJe kunt de bosbessenspread in een goed afgesloten, schone pot 2 weken in de koelkast bewaren.
  • combinatietipLekker met 4 el verrijker walnoot kokos en blauwe bes (potje 300 g).
  • Havermoutpannenkoeken met bosbessenjam

    Instructievideo - 00:26 min.

Havermoutpannenkoeken zonder banaan

Havermoutpannenkoeken zonder banaan maken? Met maar 3 ingrediënten maak je ze pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread van bosebessen erbij maken?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig