Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes

Oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst staat voor iedereen klaar. Ook als je het liefst vegetarisch eet.

590 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar.

  2. Bereid ondertussen de vegetarische rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de margarine in een koekenpan en bak de speckjes 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten.

  3. Voeg het water en de jusmix toe aan het achtergebleven bakvet en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.

  4. Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang een kopje (per 4 personen) van het kookvocht op. Stamp met de rest van de boter en wat kookvocht fijn tot een smeuïge stamppot. Schep de helft van de speckjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rookworst in plakjes. Serveer de stamppot met de rest van de gebakken speckjes, de jus en rookworst.

  • combinatietip Lekker met mosterd.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes

Oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst staat voor iedereen klaar. Ook als je het liefst vegetarisch eet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig