Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op matig vuur. Voeg het Rul Gehackt toe en bak 2 min. mee. Meng de pastasaus erdoor en neem de pan van het vuur.
Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de mozzarella en de courgette in plakjes.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een dunne laag roomsaus. Verdeel achtereenvolgens ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de gehacktsaus en de helft van de courgette erover. Maak zo nog 2 lagen (per ovenschaal) en eindig met de roomsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Groentelasagne met vegetarisch Gehackt
Een groentelasagne waar zelfs vleeseters gek op zijn. Het geheim? Vegetarisch gehackt.
- variatietipNeem in plaats van Rul Gehackt linzen uit blik. Voeg ze op het laatst toe aan de pastasaus.
Groentelasagne met vegetarisch Gehackt
Een groentelasagne waar zelfs vleeseters gek op zijn. Het geheim? Vegetarisch gehackt.
hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op matig vuur. Voeg het Rul Gehackt toe en bak 2 min. mee. Meng de pastasaus erdoor en neem de pan van het vuur.
Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de mozzarella en de courgette in plakjes.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een dunne laag roomsaus. Verdeel achtereenvolgens ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de gehacktsaus en de helft van de courgette erover. Maak zo nog 2 lagen (per ovenschaal) en eindig met de roomsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
variatietip:Neem in plaats van Rul Gehackt linzen uit blik. Voeg ze op het laatst toe aan de pastasaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
400 g Italiaanse roerbakgroente
200 g De Vegetarische Slager rul gehackt
500 g Bertolli pastasaus kruidig in zak
45 g mix voor basilicum roomsaus
125 g Italiaanse mozzarella
1 courgette
250 g lasagnebladen
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)