Haal het ijs 10 min. van tevoren uit de vriezer. Pureer het sorbetijs met de mineraalwater in een blender tot een romige massa en verdeel over de flûtes.
Serveer direct, met in elk glas een blaadje munt ter garnering.
Spoom alcoholvrij
Tover je bruiswater om tot een ware kerst-mocktail met dit recept voor alcoholvrije spoom.
- achtergrondinfoEen spoom is een verfrissend drankje van sorbetijs en mousserende wijn, zoals champagne, prosecco of cava, soms versterkt met sterke drank. Bij een menu van veel gangen wordt het geserveerd om de smaak van het vorige gerecht te neutraliseren. De sgroppino, gemaakt van prosecco, wodka en citroensorbet, is het bekendste voorbeeld. Handig: de spoom is heel makkelijk alcoholvrij te maken, door de mousserende wijn te vervangen door bruiswater, alcoholvrije bubbels of frisdrank.
- achtergrondinfoDe portiegrootte van dit gerecht is bedoeld voor een uitgebreid diner van 5- of 7-gangen.
Spoom alcoholvrij
Tover je bruiswater om tot een ware kerst-mocktail met dit recept voor alcoholvrije spoom.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157497_220x162_JPG.jpg)
4 personen
75 kcal
5 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Haal het ijs 10 min. van tevoren uit de vriezer. Pureer het sorbetijs met de mineraalwater in een blender tot een romige massa en verdeel over de flûtes.
Serveer direct, met in elk glas een blaadje munt ter garnering.
achtergrondinfo:Een spoom is een verfrissend drankje van sorbetijs en mousserende wijn, zoals champagne, prosecco of cava, soms versterkt met sterke drank. Bij een menu van veel gangen wordt het geserveerd om de smaak van het vorige gerecht te neutraliseren. De sgroppino, gemaakt van prosecco, wodka en citroensorbet, is het bekendste voorbeeld. Handig: de spoom is heel makkelijk alcoholvrij te maken, door de mousserende wijn te vervangen door bruiswater, alcoholvrije bubbels of frisdrank.
achtergrondinfo:De portiegrootte van dit gerecht is bedoeld voor een uitgebreid diner van 5- of 7-gangen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 ml bosvruchtensorbetijs
300 ml bruisend mineraalwater munt
1 takje verse munt
Dit heb je nodig
blender
champagneflûtes